اخبار
منبع :

كار ایجاد اولین مركز طب سنتی كوثر با اعتبار دولتی آغاز شده است و این مركز تا خرداد 88 راه اندازی می شود. عباس حاجی آخوندی، مشاور وزیر بهداشت با اعلام این مطلب اظهار داشت: اولویت اصلی مراكز طب سنتی كوثر گسترش طب سنتی ایران است كه در پی تصویب تاسیس مراكز طب سنتی كوثراز سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین مركز رسمی طب سنتی تا خرداد 88 در تهران با استفاده از بودجه عمومی كشور به صورت نهادی عمومی مانند هلال احمر تاسیس می شود و بعد از آن به مرور در تمام استان های كشور، گسترش خواهد یافت.وی در گفت و گو با فارس تصریح كرد: امكان مشاركت بخش خصوصی و غیردولتی در تاسیس این مراكز وجود دارد.

 

دكتر عباس حاجی آخوندی مشاور وزیر بهداشت در امور طب سنتی و گیاهان دارویی در گفت و گو با خراسان در مورد ماهیت این مراكز گفت: مراكز بزرگ طب سنتی كوثر با الگو برداری از موسسه همدرد هند و پاكستان در تمام استان های كشور تاسیس می شود. این موسسات یا مراكز مانند یك دانشگاه علوم پزشكی صاحب بیمارستان خواهند بود و به ارائه خدمات آموزشی، درمانی، پژوهشی و تولید علم و فناوری می پردازند.

 

این موسسات مانند یك دانشگاه عمل می كنند و ممكن است بخشی از آن دولتی و بقیه آن خصوصی باشد و یا به طور كلی به بخش خصوصی واگذار شود. به علاوه این موسسات در هر استان یك شعبه خواهد داشت و هر مركز آن صاحب بیمارستان، درمانگاه، مراكز آموزشی و پژوهشی خواهد بود و درعین حال این موسسات به ارائه خدمات درمانی، ویزیت بیماران، حجامت، جراحی، گیاه درمانی، ارائه مشاوره های پزشكی و پیش گیرانه، آموزش، تولید علم و خدمات فرهنگی عام و خاص می پردازند و خدمات خیریه نیز ارائه می كنند.

 

وی با بیان این كه طب سنتی ایران از ظرفیت عظیمی برخوردار است، خاطرنشان كرد: با وجود ظرفیت بالا و دارابودن گنجینه ای غنی در بحث طب سنتی و گیاهان دارویی، متاسفانه این نوع طب در كشور ما از جایگاه مطلوب و شایسته ای برخوردار نیست و امیدواریم راه اندازی مراكز طب سنتی كوثر به توسعه طب سنتی بینجامد.

 

وی در تعریف طب سنتی اظهار می دارد: روش هایی كه هر كشوری بر مبنای تجربه و گنجینه های فرهنگی و موقعیت های اجتماعی و علمی خود برای تامین سلامت جامعه از گذشته تاكنون به كار می گرفته و می گیرد، تحت عنوان طب سنتی مطرح است به طور نمونه در چین طب سوزنی به عنوان اساس و محور طب سنتی مطرح است و در هندوستان نیز «آیروودا» به عنوان طب سنتی و روش درمانی موثر مطرح است.

 

وی خاطرنشان می كند: درحال حاضر یكی از تاكید های سازمان بهداشت جهانی به كشورهای مختلف، استفاده، ترویج و توسعه طب سنتی در كنار طب نوین است كه یكی از دلایل این امر آن است كه خدمات طب جدید به دلیل وابسته بودن به دستگاه ها، امكانات و ابزار و تجهیزات پیشرفته و گران قیمت، هزینه های زیادی به مردم تحمیل می كند و این وضعیت در دنیایی كه بیش از 900میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند، شرایط بسیار دشواری ایجاد كرده است.

 

وی با تاكید بر این كه خدمات طب سنتی درحال افزایش است، می گوید: براساس آخرین آمارهای سازمان بهداشت جهانی، در قاره آفریقا 80درصد مردم برای تامین نیازهای بهداشتی و درمانی خود از طب سنتی بهره می گیرند كه این آمار در كشورهایی مانند استرالیا، كانادا، بلژیك و فرانسه بین 42 تا 75 درصد افراد را دربرمی گیرد.

 

وی تصریح می كند: سازمان بهداشت جهانی در كتاب «Tradiotnal Medicine استراتژی WHO» آورده است كه كشوری مانند مالزی سالانه 500میلیون دلار به طور میانگین برای طب سنتی هزینه می كند و همین هزینه ها در كشورهایی مانند آمریكا، كانادا و انگلیس به حدود 2 هزار تا 2 هزار و 500 میلیون دلار می رسد. وی ارزان بودن، فراگیری و قابل دسترس بودن طب سنتی را یكی از مزایای این نوع طب عنوان می كند و می گوید: درحال حاضر در كشور ما به دلیل نبود یك سیستم مشخص در بحث طب سنتی استفاده از این نوع طب صرفا به شكلی انفعالی و تصادفی و بسته به شرایط موجود صورت می گیرد.

 

به طور نمونه در كشور ما به دانش آموختگان رشته هومیوپاتی كه در خارج از كشور تحصیل كرده اند، اجازه تاسیس مطب و فعالیت داده می شود اما دانش آموختگان این رشته در ایران حتی اگر از شرایط تحصیلی بهتری برخوردار باشند، اجازه تاسیس مطب نخواهند داشت و جالب است بدانید كه این افراد حتی اگر بتوانند مطب نیز تاسیس كنند، اجازه تجویز دارو نخواهند داشت. وی با بیان این كه درحال حاضر در كشور ما قانونی در حوزه طب سنتی كه دربرگیرنده بحث واردات، تولید و یا توزیع داروهای این نوع طب باشد، وجود ندارد می گوید: این درحالی است كه خدمات طب سنتی ما در گذشته جامع تر و افتخارآمیزتر از بسیاری از كشورهای دنیا بوده است و مبانی طب سنتی ما در پژوهش های جدید در طب مدرن به كار گرفته می شود. وی ادامه می دهد: در ایران 11 اقلیم از 14 اقلیم آب و هوایی موجود مناسب برای پرورش گیاهان دارویی است به طوری كه از مجموع 8هزار گونه گیاهی موجود در كشور هزار و 400 گونه آن از نوع گیاهان دارویی است درحالی كه متاسفانه ما تاكنون تنها موفق به تولید 230 قلم دارو از ظرفیت موجود شده ایم.

 

وی در پاسخ به این سوال كه در ایران سالانه چه میزان سرمایه گذاری برای توسعه طب سنتی صورت می گیرد، خاطرنشان می كند: متاسفانه در بحث طب سنتی چنین آماری نداریم چرا كه درحال حاضر وزارت بهداشت از بخش بزرگی از خدمات طب سنتی منفك شده است و این خدمات از طریق عطاری ها و... انجام می شود در حالی كه عطاری ها زیرنظر وزارت بازرگانی هستند و نظارت چندانی هم بر عملكرد آن ها وجود ندارد.

 

اما در بحث گیاهان دارویی باید اعتراف كنیم كه در حال حاضر كمتر از 5 درصد بازار ما را بازار گیاهان دارویی تشكیل می دهد.

 

وی خاطرنشان می كند: در حال حاضر در چین بیش از 80 درصد سلامت مردم بر مبنای طب سنتی تامین می شود. ضمن آن كه حجم صادرات گیاهان دارویی در این كشور 10 برابر میزان كل صنعت دارویی ایران اعم از واردات، تولید و صادرات است. بدیهی است كه كشور چین با دارا بودن بیش از یك میلیارد و 400 میلیون نفر به هیچ وجه نمی توانست برای تامین سلامت جامعه از خدمات طب جدید كه هزینه آن 30 برابر طب سنتی است، بهره مند شود.

 

وی با بیان این كه در حال حاضر بیش از 30 درصد گنجینه مكتوب طب سنتی و دانش فنی گیاهان دارویی در دنیا متعلق به ایران است، می گوید: در چنین شرایطی ما باید با جدیت تمام برای به روز كردن طب سنتی و صنعت گیاهان دارویی تلاش كنیم و افتخارات گذشته مان را مجددا احیاء كنیم .

 

وی هم چنین با اشاره به تشكیل دانشكده طب سنتی خاطرنشان می كند: تشكیل این دانشكده یكی از بهترین اقدامات در این عرصه بوده است. این دانشكده از سال گذشته شروع به جذب دانشجو كرد و هدف این است كه این دانشكده تا سال 90 به دانشكده ای با حداقل 8 رشته مرتبط با طب سنتی تبدیل شود.

 

هم چنین طی 2 سال اخیر 11 مركز تحقیقات گیاهان دارویی در كشور راه اندازی شده است كه در كنار آن ها مراكز انكوباتور و یا واحدهای رشد فناوری نیز با هدف حمایت از شركت های صاحب ایده شكل گرفته است.

 

وی با اشاره به سهم 4 درصدی ایران در بازار گیاهان دارویی خاطرنشان كرد: این سهم برای كشوری كه هزار و 400 گیاه دارویی را در اختیار دارد بسیار پایین است در حالی كه كشور آلمان كه تنها یك پنجم كشور ما گیاه دارویی در اختیار دارد با این منابع اندك نزدیك به 10 هزار فرآورده دارویی تولید كرده است.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM