اخبار
منبع :

عابدیان برقراری ارتباط خوب و مؤثر بین والدین و كودكان بر رشد هوشی، عاطفی و ... كودكان تأثیر به سزایی دارد.

كودكان از لحاظ عاطفی و فیزیكی نیازمند حمایت خانواده هستند و به گفته روان شناسان، افرادی كه نیازهای عاطفی آن ها در محیط گرم خانواده به طور طبیعی، سالم و كامل تأمین شده است، توانایی برقراری ارتباط سالم با دیگر هم نوعان خود را دارند و از هوش بیشتری برخوردار هستند.

یك شهروند بجنوردی در این باره می گوید: به علت هزینه های بالا و شرایط سخت زندگی مجبورم ساعت های زیادی از روز را بیرون از منزل كار كنم و ارتباط چندانی با فرزندانم ندارم.

»عفت كمالی« می افزاید: اضافه كاری و خستگی مفرط فرصت ارتباط مؤثر و مناسب با فرزندان و در كنار هم بودن را از ما گرفته است.

»محمد وكیلی« هم عنوان می كند: ارتباط من و همسرم با فرزندان مان، مانند دوستان صمیمی است و سعی می كنیم در همه موارد آن ها را درك كنیم تا همیشه احساس آرامش كنند.

وی ادامه می دهد: خوشبختانه ارتباط خوب و عاطفی بین ما اثرات خوبی در پیشرفت تحصیلی، رشد عاطفی و اجتماعی آن ها داشته است.

»مهتاب عظمی« هم می گوید: با وجود مشغله كاری زیاد سعی می كنم با ارتباط خوب و مؤثر با فرزندانم و فراهم كردن محیطی گرم و سرشار از آرامش در محیط خانواده، فرزندانم را به برقراری رابطه صمیمی و علاقه مندی به خانه و خانواده ترغیب كنم.

وی اضافه می كند: ارتباط دوستانه و محبت آمیز من و همسرم نیز باعث شده فرزندانمان احساس شادابی و آرامش داشته باشند و تمام مسائل و مشكلاتشان را با ما در میان بگذارند.

یك كارشناس ارشد علوم اجتماعی در این باره می گوید: كودكانی كه مراحل رشد خود را در كنار خانواده و در محیطی بی دغدغه و آرام می گذرانند فرصت كافی و لازم برای پیشرفت های هوشی رشد همه جانبه به دست خواهند آورد.

»اعظم اكرمی« می افزاید: وجود تنش در محیط خانواده باعث سلب آرامش كودك می شود و تمام قوای جسمی و فكری او را متمركز یافتن محیط امن دیگری می كند.

وی تصریح می كند: در روان شناسی جدید به ارتباط های دیداری و چشمی تأكید بسیاری شده است. نگاه محبت آمیز والدین به فرزندان، قلب كودكان را سرشار از آرامش، محبت و اطمینان می كند.

وی با بیان این كه كودكان به صحبت كردن نیازمندند عنوان می كند: كودكان دوست دارند صحبت كنند و از شادی ها، غم ها، آرزوها و نگرانی های خود بگویند و با این روش به آرامش دست پیدا كنند و دغدغه های بی مورد ناشی از بی تجربگی در آن ها به مرور زمان رفع شود.

وی اظهار می دارد: تنبیه چشمی و دیداری نیز بیشتر و زودتر از تنبیهات بدنی و جسمی كودكان را متأثر می سازد. كودكانی كه مورد تنبیه بدنی سخت قرار می گیرند؛ عصبی، ناآرام، بی اعتماد، گستاخ و ترسو بار می آیند و از نظر هوشی و عاطفی از حد معمول پایین تر هستند.

وی یادآور می شود: در گذشته های نه چندان دور كه خانواده گستردگی بیشتری نسبت به امروز داشت كودكان در كنار سایر اعضای خانواده به رشد عاطفی و هوشی طبیعی دست پیدا می كردند اما امروزه با كوچك شدن ابعاد خانواده با این كه كودكان به والدین وابسته تر شده اند و به برقراری ارتباط با آن ها بیشتر نیاز دارند، ولی حضور گرم و موثر پدر و مادر را كمتر احساس می كنند.

»اكرمی« می گوید: با رشد صنعت و فناوری و افزایش هزینه های زندگی، بیشتر والدین در محیط بیرون از خانه مشغول كار هستند و فرصت بسیار كمی را با فرزندان خود می گذرانند و كودكان نیز یا در منزل تنها هستند و یا وقت خود را در مهدهای كودك می گذرانند.

وی می افزاید: كودكان، حضور كم رنگ والدین خود را در طول روز احساس می كنند و انتظار دارند با ورود آن ها به منزل، این خلاء جبران شود و والدین هم می خواهند در زمان حضور در كنار كودكان، به همه خواسته های آن ها پاسخ دهند و میزان محبتشان را به آن ها ثابت كنند.

وی تصریح می كند: در محیط آرام و بدون تنش و دغدغه، كودكان شاد، با هوش و سالم بار می آیند ولی محیط ناآرام خانواده، كودكان را از پرداختن به بازی ها و فعالیت های سالم باز می دارد و آن ها را منزوی و مضطرب بار می آورد.

وی عنوان می كند: اگر كودك نتواند ارتباط خوبی با والدین برقرار كند و صحبت هایش را با آن ها در میان بگذارد، سرخورده و ناراحت می شود و به دنبال هم صحبت و همدم در خارج از محیط خانه می گردد و این اولین و مهم ترین خطری است كه كودكان را تهدید می كند و به سوی محیط های ناامن و ناسالم اجتماعی سوق می دهد. به گفته وی كودكی كه از نظر عاطفی تأمین شده باشد محبت را بیرون از محیط خانواده جستجو نمی كند و خانواده را محرم راز خود می داند.

وی اظهار می دارد: ایجاد فرصت مناسب برای صحبت كردن با كودكان، نوازش كردن، فراهم كردن شرایط بازی، قصه گویی، برقراری ارتباط چشمی، احساس هم دردی و ابراز محبت می تواند به برقراری ارتباط بهتر و مؤثر والدین و كودكان كمك كند.

»اكرمی« می گوید: گفتن قصه به خصوص قبل از خواب باعث رشد قوه تخیل كودك می شود و به كودك آرامش می دهد.

وی می افزاید: اگر كودك اجازه بیان خواسته ها، نیازها و عواطفش را نداشته باشد در بزرگسالی هم نمی تواند به راحتی با اطرافیانش ارتباط برقرار كند و روابط اجتماعی ضعیفی خواهد داشت.

به گفته وی توجه و محبت به كودكان هم از اهمیت به سزایی برخوردار است زیرا اگر كودك احساس كند به او توجه نمی شود، احساس پوچی و بی ارزشی در او رشد می كند كه این احساس آسیب های جدی و جبران ناپذیری به زندگی او وارد می كند.

وی توصیه می كند: شركت والدین در جلسات مشاوره ای و گفت و گوی خانواده برای كسب تجربه و آگاهی بیشتر و مشاركت فرزندان در تصمیم گیری های خانواده برای تقویت مهارت برقراری ارتباط مؤثر ضروری است و بسیاری از مشكلات خانواده ها را می توان با شناخت ویژگی های مراحل مختلف رشد كودك كنترل كرد.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM