اخبار
منبع :

 خبرگزاری جمهوری اسلامی ???/??/??

 

علمی آموزشی. پزشكی. نوشابه. شهد خرما

كرج - گروهی از پژوهشگران پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در كرج موفق شدند شهد خرما را جایگزین قند در نوشابه‌ها كنند.

 

مجری این طرح و مدیر گروه علوم و صنایع غذایی پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: افزایش ضریب سلامت مصرف‌كنندگان بویژه افرادی كه دارای دیابت و قند خون هستند و نمی‌توانند ازقندهای خالص استفاده كنند، از جمله مزایای این طرح تحقیقاتی است.

 

هادی رضوی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شهد خرما دارای قندی موسوم به فروكتوز با ماهیت طبیعی و سالم است كه استفاده از آن برای مصرف كنندگان مفید است.

 

وی خاطرنشان كرد: برای استفاده از شهد خرما در نوشابه ، خرما ابتدا ازطریق روش اولترا فیلتراسیون، رنگبری شده و دارای رنگی شفاف می‌شود تا به عنوان یك شیرین‌كننده طبیعی در نوشابه‌ها به كار رود.

 

رضوی گفت: یكی از مشكلات صنعتی برای بهره‌گیری از شهد خرما، رنگ و تركیبهای معلق موجود آن است كه علاوه بر مشكلات كیفی در تولید نوشابه ، قیمت ساخت و تولید را نیز افزایش می‌دهد و استفاده از تكنیك غشایی می تواند مسیر تولید و هزینه‌ها را كاهش داده و در نتیجه امكان تولید انبوه و صنعتی شدن آن را فراهم سازد.

 

رضوی یادآور شد: پژوهشگران پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مدت دو سال است كه روی این طرح كار می‌كنند و تا چند ماه دیگر نیز به پایان می‌رسد و

می توان از آن در تولید نوشابه‌ها استفاده كرد.

 

وی گفت: شهد خرمای تولید شده كیفیت ایده آل و طعم خوبی دارد، ضمن آنكه شهد خرما شیرین‌كننده ای طبیعی است كه مصرف روزانه آن نه تنها مشكلی برای مصرف‌كنندگان به وجود نمی‌آورد بلكه مصرف آن در زمره توصیه‌های دینی و پزشكی بشمار می‌رود.

 

مدیر گروه علوم و صنایع غذایی پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: علاوه برآن تولید خرما در كشور به دلیل نداشتن بازار مصرف، جزو محصولات درجه دو و سه است كه كاربری خرما به عنوان شیرین‌كننده جایگزین شكر در صنایع غذایی

می تواند رونق اقتصادی را برای نخل كاران ایجاد كرده و از این طریق امنیت اقتصادی و اجتماعی شهرهای مرزی تولیدكننده خرما را نیز افزایش دهد.

 

این استاد دانشگاه اظهار داشت: این طرح پژوهشی با همكاری شركت سهامی زمزم ایران اجرا شده است و اكنون فقط برروی نوشابه كاربرد دارد اما در نظر است تا از شهد خرما در دیگر صنایع آشامیدنی نیز استفاده شود.

 

محققان پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران پیش ازاین نیز موفق به تولید ماست پروبیوتیك كه دارای انواع ویتامینها است شده بودند كه اكنون در بازار در اختیارمصرف‌كنندگان قرار دارد


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM