خبرگزاری جمهوری اسلامی ???/??/??
علمی آموزشی. پزشكی. نوشابه. شهد خرما
كرج - گروهی از پژوهشگران پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در كرج موفق شدند شهد خرما را جایگزین قند در نوشابهها كنند.
مجری این طرح و مدیر گروه علوم و صنایع غذایی پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: افزایش ضریب سلامت مصرفكنندگان بویژه افرادی كه دارای دیابت و قند خون هستند و نمیتوانند ازقندهای خالص استفاده كنند، از جمله مزایای این طرح تحقیقاتی است.
هادی رضوی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شهد خرما دارای قندی موسوم به فروكتوز با ماهیت طبیعی و سالم است كه استفاده از آن برای مصرف كنندگان مفید است.
وی خاطرنشان كرد: برای استفاده از شهد خرما در نوشابه ، خرما ابتدا ازطریق روش اولترا فیلتراسیون، رنگبری شده و دارای رنگی شفاف میشود تا به عنوان یك شیرینكننده طبیعی در نوشابهها به كار رود.
رضوی گفت: یكی از مشكلات صنعتی برای بهرهگیری از شهد خرما، رنگ و تركیبهای معلق موجود آن است كه علاوه بر مشكلات كیفی در تولید نوشابه ، قیمت ساخت و تولید را نیز افزایش میدهد و استفاده از تكنیك غشایی می تواند مسیر تولید و هزینهها را كاهش داده و در نتیجه امكان تولید انبوه و صنعتی شدن آن را فراهم سازد.
رضوی یادآور شد: پژوهشگران پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مدت دو سال است كه روی این طرح كار میكنند و تا چند ماه دیگر نیز به پایان میرسد و
می توان از آن در تولید نوشابهها استفاده كرد.
وی گفت: شهد خرمای تولید شده كیفیت ایده آل و طعم خوبی دارد، ضمن آنكه شهد خرما شیرینكننده ای طبیعی است كه مصرف روزانه آن نه تنها مشكلی برای مصرفكنندگان به وجود نمیآورد بلكه مصرف آن در زمره توصیههای دینی و پزشكی بشمار میرود.
مدیر گروه علوم و صنایع غذایی پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: علاوه برآن تولید خرما در كشور به دلیل نداشتن بازار مصرف، جزو محصولات درجه دو و سه است كه كاربری خرما به عنوان شیرینكننده جایگزین شكر در صنایع غذایی
می تواند رونق اقتصادی را برای نخل كاران ایجاد كرده و از این طریق امنیت اقتصادی و اجتماعی شهرهای مرزی تولیدكننده خرما را نیز افزایش دهد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: این طرح پژوهشی با همكاری شركت سهامی زمزم ایران اجرا شده است و اكنون فقط برروی نوشابه كاربرد دارد اما در نظر است تا از شهد خرما در دیگر صنایع آشامیدنی نیز استفاده شود.
محققان پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران پیش ازاین نیز موفق به تولید ماست پروبیوتیك كه دارای انواع ویتامینها است شده بودند كه اكنون در بازار در اختیارمصرفكنندگان قرار دارد