اخبار
منبع :

جراحی به موقع و زودهنگام، شانس نوزادان مبتلا به آب سیاه مادرزادی را برای دستیابی به دید خوب، افزایش می دهد.

یك جراح و متخصص بیماری های چشم، گلوكوم یا آب سیاه مادرزادی را این گونه تعریف می كند: در آب سیاه مادرزادی نوزادان با نقص در زاویه چشم متولد می شوند كه این نقص سبب كندی تخلیه طبیعی مایع زلالیه چشم می شود.

دكتر محمدحسین داوری علائم مشخص گلوكوم مادرزادی را كدورت قرنیه، حساسیت به نور و اشك ریزش زیاد عنوان می كند و می افزاید: در این حالت در اكثر موارد چشم نوزاد بزرگ تر از حد عادی است و به طور معمول برای درمان این بیماری، جراحی توصیه می شود.

به گفته وی اگر عمل جراحی در این نوزادان به موقع و زودهنگام انجام شود، شانس نوزاد برای دست یابی به دید خوب، افزایش می یابد.

وی در ادامه آب سیاه با زاویه باز را شایع ترین نوع گلوكوم بیان می كند و متذكر می شود: اگر چه آب سیاه با زاویه باز شایع ترین گلوكوم است، برخی افراد به انواع دیگر آن مبتلا می شوند.

آب سیاه با فشار طبیعی یا فشار پایین

وی آب سیاه با فشار طبیعی یا فشار پایین را یكی از انواع بیماری ذكر می كند و ادامه می دهد: این نوع از آب سیاه در افرادی با فشار طبیعی چشم دیده می شود كه با وجود فشار طبیعی، عصب بینایی چشم آسیب می بیند و دید محیطی كاهش می یابد.

وی روش های درمانی این نوع گلوكوم را شامل درمان های دارویی، لیزر درمانی و جراحی بیان می كند و می گوید: دارو شایع ترین روش درمان گلوكوم در مراحل اولیه بیماری است كه به شكل قطره و قرص وجود دارد.

لیزر درمانی نیز بعد از شروع دارو و در صورت كنترل نشدن بیماری انجام می شود و عمل جراحی نیز هنگامی صورت می گیرد كه درمان دارویی و جراحی لیزر برای كنترل فشار چشم موثر واقع نشده باشد.

وی تاكید می كند: با عمل جراحی گلوكوم، دید باقی مانده بیمار حفظ می شود و بهبودی در دید از دست رفته ایجاد نمی شود حتی ممكن است بینایی بیمار قبل از عمل بهتر از بعد از عمل باشد.

آب سیاه زاویه بسته حاد و مزمن

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی بیرجند آب سیاه با زاویه بسته را از دیگر انواع گلوكوم بیان می كند و می افزاید: در این بیماری با توجه به این كه قسمتی از عنبیه، زاویه را می بندد، مایع زلالیه راهی برای خروج از زاویه چشم ندارد.به گفته وی، گلوكوم با زاویه بسته به ?صورت مزمن و حاد دیده می شود.در نوع مزمن شبیه گلوكوم زاویه باز عصب بینایی در دراز مدت و به طور معمول بدون علامت خاصی آسیب می بیند.وی اضافه می كند: میزان بروز آب سیاه با زاویه بسته در نژاد آسیایی و زنان بیشتر و سابقه فامیلی در میزان بروز این بیماری موثر است.وی افراد دارای چشم دوربین (عینك با شماره مثبت) را از دیگر گروه های در معرض خطر گلوكوم زاویه بسته مزمن می داند و متذكر می شود: در این نوع آب سیاه، پس از شروع درمان و كنترل فشار چشم، عمل جراحی انجام می شود.وی در خصوص گلوكوم زاویه بسته حاد، اظهار می دارد: بیمار در این حالت دچار افزایش ناگهانی در فشار چشم می شود كه ناشی از انسداد ناگهانی بافت مشبك زاویه به وسیله عنبیه است.

وی علائم این نوع آب سیاه را درد شدید، تهوع، استفراغ، وجود هاله رنگی در اطراف اشیای نورانی، قرمزی چشم، مردمك نیمه باز و تاری دید ذكر می كند و می افزاید: این علائم نشان دهنده یك فوریت پزشكی است.وی با بیان این كه در این نوع بیماری، بیمار نیاز به درمان سریع برای بهبود جریان مایع دارد، خاطرنشان می كند: اگر درمان صورت نگیرد فرد در كمتر از یك یا دو روز دچار صدمه شدید عصب و افت شدید دید می شود.

وی تاكید می كند: به طور معمول با عمل جراحی لیزر البته در صورتی كه به موقع انجام شود، می توان انسداد ایجاد شده را رفع و بینایی را حفظ كرد.

آب سیاه ثانویه

دكتر داوری با اشاره به آب سیاه ثانویه به عنوان یكی دیگر از انواع گلوكوم می گوید: آب سیاه ثانویه می تواند به عنوان عارضه ای از سایر بیماری های چشمی مثل آب مروارید خیلی رسیده صدمه چشمی، تومورها یا التهاب چشمی باشد.

وی به نوع دیگر این بیماری كه آب سیاه رنگدانه ای نامیده می شود، اشاره می كند و می گوید: این بیماری زمانی به وجود می آید كه رنگدانه ها از عنبیه آزاد و سبب انسداد بافت مشبك و در نهایت باعث كندی تخلیه مایع زلالیه می شود.وی ادامه می دهد: یك نوع شدید آب سیاه ثانویه، آب سیاه ناشی از عروق جدید غیر طبیعی است كه در افراد مبتلا به مرض قند، كسانی كه دچار انسداد عروق ته چشم شده اند و برخی بیماری های دیگر بروز می كند.

به گفته این متخصص، افرادی كه داروهای كورتیكواستروئیدی (برای درمان التهاب های چشمی و بیماری های دیگر) به مدت طولانی مصرف می كنند، در آستانه خطر ابتلا به آب سیاه می باشند.وی متذكر می شود: درمان آب سیاه ثانویه با دارو، لیزر و جراحی انجام می شود.

محافظت از بینایی

دكتر داوری در پاسخ به این سوال كه چگونه می توان از بینایی محافظت كرد تصریح می كند: اگر فرد تحت درمان است باید داروهای خود را هر روز و به طور منظم مصرف و برای معاینه به طور مرتب به چشم پزشك مراجعه كند.وی ادامه می دهد: همچنین افراد فامیل و اشخاصی را كه در آستانه خطر ابتلا به آب سیاه قرار دارند باید راهنمایی كرد تا سالانه یك بار برای معاینه به چشم پزشك مراجعه كنند.

وی افراد در معرض خطر آب سیاه را اشخاص بالای 60 سال، افرادی با نزدیك بینی شدید یا كسانی كه سابقه فامیلی آب سیاه دارند، معرفی می كند.گلوكوم یا آب سیاه مجموعه ای از بیماری هاست كه با آسیب به عصب بینایی می تواند به نابینایی افراد منجر شود.شروع این بیماری بدون علامت است و 5/1 تا 2 درصد افراد به گلوكوم مبتلایند .این در حالی است كه نیمی از آن ها از بیماری خود اطلاع ندارند.

درمان زود هنگام و به موقع، چشم را از كاهش بینایی جدی و نابینایی نجات می دهد.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM