اخبار
منبع :

دانشمندان رشته کامل دی ان ای یک بیمار سرطانی را رمز گشایی کرده و بیماری را تا ریشه های ژنتیکی آن ردیابی کرده اند .

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا ) واحد علوم پزشکی ایران به نقل از BBC ؛ تیم محققان در دانشگاه واشنگتن ، 10 جهش ژنتیکی را شناسایی کردند که به نظر می رسد در رشد لوسمی مغز استخوان در این بیمار زن نقش کلیدی داشته است .
تا بیش از این تنها ارتباط دو عدد از این جهش ها به بیماری آشکار شده بود .
دانشمندان دو نمونه بافت را از بدن این بیمار زن که بیش از 50 سال داشت و بعد در اثر بیماری در گذشت استخراج کرده و دی ان ای این دو نمونه را برای کشف تفاوت ها بررسی کردند .
یک نمونه بافت از بخش سلامت پوست برداشته شده و دیگری از مغز استخوان که حاوی سلول های سرطانی بود ، استخراج شد .
آنها دریافتند که تقریبا تمامی سلول ها در نمونه سرطانی حاوی 9 عدد از این جهش های کلیدی بودند .
لوسمی حاد مغز استخوان سرطان سلول های سازنده خون در مغز استخوان از جهش های نشات می گیرد که در طول زندگی در دی ان ای فرد انباشته می شود .
با این حال اطلاعات ناچیزی در مورد ماهیت دقیق این تغییرات و چگونگی اختلال آفرینی آنها در مسیرهای بیولوژیکی که به رشد بی حساب سلول ها و سرطان منجر می شود ، وجود دارد .
تلاش های قبلی برای رمزگشایی از نقشه ژنتیکی انسان با بررسی نقاط مشترک انواع دی ان ای که ممکن است به خطر ابتلا به بیماری مربوط باشد ، همراه بود.
اما در مطالعه تازه تیم پژوهشگران دانشگاه واشنگتن با استفاده از یک تکنیک سلسله بندی ژن ها ، توانستند سه میلیارد جفت پایه شیمیایی که نقشه ژنتیکی انسان از آن تشکیل شده را الک کرده و جهش هایی که به سرطان منجر می شود را جدا کنند .
دکتر فرانسیس کالینز متخصص علوم ژنتیک ومدیر سابق موسسه ملی تحقیقات ژنوم انسانی در آمریکا ، این مطالعه را یک تحول مهم در تحقیقات سرطان خواند .
وی گفت : در گذشته محققان سرطان تنها زیر چراغ برق را برای یافتن علت بروز تومورهای بدخیم جستجو می کردند اما اکنون تیم دانشگاه واشنگتن کل خیابان را روشن کرده است .
وی افزود : این دستاورد منادی عصری تازه در درک همه جانبه ماهیت بنیادی سرطان است و رویکردهای تازه در شناسایی ، پیشگیری و معالجه را نوید می دهد .
سه عدد از جهش های کشف شده در ژن هایی روی داد که معمولا مسئول سرکوب رشد تومور هستند و چهار عدد در ژن هایی که در گسترش سرطان نقش دارند .
یک جهش هم در ژنی مشاهده شد که به نظر می رسید در انتقال دارو به سلول نقش داشته باشد ، این جهش احتمالا باعث مقاومت در برابر درمان می شود .
این محققان هنوز در جستجوی سایر جهش های ژنتیکی هستند که ممکن است در سرطان نقش داشته باشد .


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM