اخبار
منبع :

یك متخصص و جراح استخوان و مفاصل در یزد اظهار كرد: درد زانو و یا تورم مكرر زانو از علائم ساییدگی زانو می‌باشد كه فاكتورهایی چون بیماریهای رماتیسمی مفاصل و صدمات مینیسك این بیماری را تشدید می‌كند.

 
دكتر سید محمد جلیل ابریشم در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه یزد،
با بیان اینكه یكی از علل شایع دردهای زانو ساییدگی یا آرتروز زانو است عنوان داشت: این بیماری در زنان شایع‌تر از مردان است و در دهه‌های پنجم و ششم به بعد بیشتر دیده می‌شود. اگر چه در بعضی از افراد به دلیل ریز فاكتورهای زمینه‌ای و یا شغلی ممكن است زودتر ظاهر شود.


وی تصریح كرد: امروزه به دلیل صنعتی شدن، تغییر رژیم غذایی، تغییر فعالیتهای روزانه، عدم تحرك و افزایش راه‌های تشخیص بیماریهای زانو میزان شیوع آتروز نسبت به گذشته افزایش یافته است.


دكتر ابریشم با اشاره به اینكه افراد مبتلا به آرتروز معمولا با مشاهده درد زانو و یا تورم مكرر زانو مراجعه می‌كنند افزود: فاكتورهای زمینه‌ای از قبیل بیماریهای راماتیسمی مفاصل با صدمات مینیسك و یا رباط های زانو، انحرافهای زانو، ضایعات داخل مفصلی، باعث تسریع و یا تشدید علائم می‌شود.

 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی یزد در خصوص دیگر فاكتور اصلی تشدید این بیماری گفت: بیماری استئوپروز یا پوكی استخوان از دیگر فاكتورهای تسریع بیماری آرتروز می‌باشد كه این بیماری امروزه با دارو قابلیت درمان و یا پیشگیری را دارد.

وی عنوان داشت:‌ جهت تشخیص این بیماری معاینه فیزیكی زانو لازم است اكثریت افراد به خصوص در كشورهای شرقی دچار انحراف زانو به صورت پای پرانتزی می‌باشند لازم است این افراد قبل از بروز علائم آرتروز و یا ساییدگی به پزشك مراجعه كرده و تحت درمان و یا در صورت لزوم تحت عمل جراحی قرار گیرند.

 
این متخصص اضافه نمود: روش عمل جراحی فوق بسیار آسان بوده اگر چه نتایج آن بسیار رضایت بخش است بدیهی است مراجعه بیماران جهت درمان فوق قبل از بروز ساییدگی نتایج بهتری دارد.

 
وی در خصوص دیگر راه تشخیصی این بیماری تصریح كرد: تهیه رادیوگرافی ساده ی رخ و نیم رخ زانو از راه‌های تشخیصی می‌باشد كه این رادیوگرافی به تشخیص كمك می كند.


دكتر ابریشم اذعان كرد:‌ انحراف‌های كشكك و یا پتلا ممكن است باعث ساییدگی شود كه با یك عمل جراحی بسیار ساده قابل درمان است.


وی همچنین افزود: جهت تشخیص ضایعات غضروفی و یا صدمات مینیسك و پارگی رباط تهیه MRI لازم می‌باشد بدیهی است MRI به تشخیص و یا نوع درمان كمك می‌كند.

وی انجام درمان مینیسك و یا رباط را به صورت روشهای كم تهاجمی عنوان داشت و اظهار كرد: این روشهای كم تهاجمی عبارتند از آتروزسكوپی، مصرف داروهای غضروف ساز جهت موارد خفیف ساییدگی كه بسیار كمك كننده می‌باشند و جهت موارد شدید تاثیری ندارند. در موارد شدید و سنین بالا بهترین روش درمانی تعویض مفاصل زانوست گرچه روش تعویض مفاصل روشی پر هزینه و پر عارضه است ولی در موارد خاص جهت بیماران امكان پذیر است.

این متخصص و جراح در پایان بهترین روش جهت ساییدگی زانو را پیشگیری دانست و اظهار كرد: از  روشهای پیشیگری می‌توان به ورزش در سنین جوانی و نوجوانی، مصرف غذاهای پر انرژی، تغییر فعالیتهای روازنه از قبیل استفاده از توالت فرنگی، بررسی انحراف‌های زانو و درمان آن بر اساس نوع انحراف و عدم فشار بیش از حد به زانو در فعالیت‌های روزانه اشاره كرد.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM