اخبار
منبع :
" زیلوبافی " از صنایع دستی منسوخ شده یزد است كه با همت دست اندركاران و مسوولان میراث فرهنگی این استان ، بار دیگر رو به احیاست.

" زیلو " فرش دشت‌های كویر ، دارای ظاهری ساده ، خنك و با دوام است كه می تواند طراوت شن های كویر را در شب‌های تابستان به تن آدمیان گرمازده بنشاند.

درحال حاضر ، این صنعت در استان یزد در حال رونق گرفتن و مركز اصلی آن شهرستان میبد است.

زیلو بافی در میبد سابقه طولانی دارد و میبدی‌هاهم‌اكنون بهترین زیلوی كشور را می‌بافند بطوری كه در استان یزدتاچند دهه پیش در جایی جز میبد زیلوبافی رواج عمده‌ای نداشت.

میبدی‌ها از گذشته‌دربافندگی شهرت داشته‌اند ، آنها ابتكار تولید زیلو را به خود نسبت می‌دهند و اغلب مساجد ایران با زیلوی میبد مفروش است.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: در راستای احیای این صنعت ، هم اینك این رشته به‌صورت رایگان در سطح استان به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شود.

" محمد بهشتی نژاد " روز یكشنبه در گفت وگو با ایرنا، از فعالیت تعاونی زیلوبافان در شهرستان میبد خبر داد.

وی، گران بودن مواد اولیه را از مشكلات این صنعت بیان كرد و اظهار داشت:
زمان برای تولید یك تخته زیلو زیاد است و با توجه به موارد یاد شده قیمت تمام شده بیش از فروش آن است.

بهشتی نژاد ، ایجاد طرح و نقشه‌های جدید در بافت زیلو را از راههای رواج آن دانست و گفت: هم اینك تولیدات زیلو بخصوص با تنوع در مساجد و حسینیه‌ها كاربرد خوبی دارد.

وی در ادامه‌اظهار داشت: در كنار تولید زیلو ، موزه زیلو و پلاس میبد نیز به منظور معرفی و حفاظت از آن دایر شده‌است.

معاون میراث فرهنگی استان یزد تصریح كرد: قدمت صنعت زیلوبافی به دوره پیش از اسلام می‌رسد و قدیمی‌ترین زیلو با قرن‌ها سابقه بافت ، در مسجد جامع میبد مفروش است.

نفیس‌ترین زیلوی میبد نیز متعلق به قرن ? 12?هجری قمری است كه بر روی آن ? 24?سجاده طراحی شده و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ ? 1188?هجری قمری نقش بسته است.

از دیگر زیلوهای قدیمی و بی‌نظیر بافت میبد می‌توان به زیلوی مسجد جامع هفتادر در عقدا مربوط به قرن ? 11?هجری قمری، زیلوی آویخته در مسجد امیر چخماق یزد مربوط به قرن ? 13?هجری قمری و زیلوهای كهنه مسجد ركن آباد میبد اشاره كرد.

با توجه به اینكه زیلو در نقش و بافت، شباهت زیادی به حصیر دارد و شكل تكامل یافته حصیربافی است ، بافندگان آن از این صنعت الهام گرفته‌اند.

ماده اولیه زیلو ، رشته‌نخ‌های پنبه‌ای است كه به آن كلاف گفته می‌شود و در پود زیلو از آن استفاده می‌شود.

برای بافت زیلو به یك استاد كار كه پود را در لابلای تار زیلو می‌كشد و شاگردی كه با استفاده از " پنجه " پودها را می‌كوبد ، نیاز است.

در زیلو برخلاف قالی كه رنگارنگ است، بیش از دو رنگ وجود ندارد و امروزه مرغوب‌ترین نوع آن كه " نفتال " است كه با دو رنگ سبز و گلی بافته می‌شود اما در زیلوهایی كه برای مساجد و زیارتگاهها بافته می‌شود از دو رنگ آبی و سفید استفاده می‌شود.

معرق ، ایكات ، منسوجات ، سفال ، سرامیك ، خاتم ، قلم‌كاری ، چاقوسازی ، گیوه بافی ، احرامی ، دارایی ، زرگری ، جاجیم ، مسگری ، گلیم ، طلاسازی ، نقاشی روی چرم ، سوزن دوزی ، شعربافی ، زیلو و قالی بافی از جمله صنایع دستی استان یزد است.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM